Tekniken utvecklas snabbt och mobiltelefonerna är absolut ingen undantag. I takt med att hårdvaran blir allt bättre och snabbare så klarar den av mer avancerade spel. På grund av detta så har marknaden för mobilspel blivit allt större med tiden. Idag släpps fler mobilspel än någonsin och även om det kommer många bra spel så ville vi ägna en stund åt att minnas några av de klassiker som funnits.

Snake

Vi som ägde en mobiltelefon under sent 90-tal eller tidigt 2000 kommer nog ihåg det som kom att bli ett av världens mest kända mobilspel – Snake. Det lanserades 97 och var enbart tillgängligt för den som ägde en mobiltelefon från Nokia. Spelet gick ut på att låta en orm äta en prick, ju mer du åt desto längre blev ormen. Till slut så blev det ont om plats och spelet blev svårare och svårare. Techplatsen skrev nyligen en lite mer fördjupad artikel om snake för den som vill unna sig lite nostalgi. 

Flappy Bird

Flappy bird var ett mobilspel som lanserades en bit in på 2013 av en vietnamesisk kille vid namn Dong. Spelet hade en enkel design och endast ett uppdrag – kom så långt som möjligt. Det gick ut på att styra en liten fågel genom en bana som var inspirerad (och såg ut som) en super mario-bana. 2D, gröna rör i marken och så vidare. Spelet kom till att bli oerhört populärt världen över men blev ändå relativt kortlivat. Det tog nämligen inte ens ett år innan spelet togs bort från app butikerna. Under februari 2014 gick spelet inte längre att ladda hem. Det sägs att utvecklaren inte kände sig okej med att spelet var så pass beroendeframkallande. Trots höga bud från företag som ville köpa upp spelet så släpptes det aldrig igen, bortsett från piratkopierade versioner lite här och var på nätet.